Blogg

Överbelamrat arbetsrum

Det är ju som bekant en viss skillnad att kliva in i ett rum överbelamrat av böcker, pärmar, post-it lappar, travar med papper, kanske lite trasiga maskiner som är på väg någonstans, kartonger med andra varor som ska skickas eller packas upp, någon liten hörna med bord och stol för tänkta fikastunder, men som nu är gömt under ett paraply som ligger på tork, en bal toapapper som ska in i städskrubben, bara det röjs ur så att den får plats där inne, två brunspretiga växter i fönstret som ännu inte fått vatten, för att det är omöjligt att ta sig fram på grund av alla staplarna av kartonger….osv osv.
Mot ett ordningsamt rum där var sak har sin plats, där växterna andas livskraft i fönstret och där färger, tavlor, möbler talar gott till dig och fyller dig med energi och inspiration.
Kanske lite överdrivet jämfört, men jag kan intyga att jag har besökt många arbetsplatser, butiker, verkstäder och andra företag där mitt första beskrivande av rum speglar deras verklighet.

Dagens bristvara – TID, gör att vi inte hinner ta tag i röran samtidigt som, hur mycket av vår dyrbara tid för att leta efter olika saker förlorar vi inte? Och hur mycket energi tar och suger inte denna miljö ur oss, som vi skulle behöva lägga på annat?

 

När du kliver in i ditt arbetsrum, kontor eller står framför din arbetsplats så ska du känna dig inspirerad, känna energi, få lust och kraft till att ta tag i dagens arbetsutmaningar.

 

Är det något du alltid ska försöka se till så är det att inte ha saker omkring dig som stressar eller stör dig. Den beskärda delen stress kommer ändå, var så säker! Se därför till att inte öka på den genom mejlpling och andra aviseringar från sociala medier eller att alltid ha öppen dörr som inbjuder till spontanbesök även när du behöver arbeta ostört.
Se över färger, metaller, blanka föremål och annat som höjer tempot genom sina egenskaper, den allmänna röran, och välj med omsorg det som fyller sin funktion och som ger dig energi.

 

Vår miljö påverkar oss väldigt mycket, både medvetet och omedvetet.

 

Det är inte helt självklart att vägen till vår framgång handlar om att vi måste uppbringa mer viljestyrka, ett sjuhelsikes jävlar anamma, bättre självdisciplin, mer kraft eller en stor dos positivt tänkande, utan kanske snarare om vad vi kan förändra i vår miljö som gagnar oss.
Låter rätt skönt, eller hur?
Att du kan dra nytta av miljön omkring dig!
Att du får en mer tilltalande och funktionell arbetsmiljö, som dessutom kan hjälpa dig med möjligheter till att nå, göra eller förändra det du vill!